Gode grunner til å tenke på utendørsbelysning

Utendørsbelysning er nok ikke førsteprioriteringen til folk flest når de planlegger og går til innkjøp av lamper. Det er også naturlig nok, i og med at vi tilbringer langt mer tid innenfor husets fire vegger enn utenfor. Det er likevel gode grunner til også å gi utendørsbelysning litt oppmerksomhet.

For det første, er det viktig med utendørsbelysning av praktiske grunner. Ved å henge opp lamper utenfor, kan vi gjøre det enklere å ordne ting etter at mørket har falt på og dessuten å finne veien inn. Utendørsbelysning brukes gjerne derfor til å lyse opp inngangspartier og dører, samt veien fra for eksempel garasjen eller hageporten. Utendørsbelysning brukes dessuten også ofte for å kunne lyse opp områdene rundt huset. Dette kan både være av sikkerhetsmessige hensyn, for å kunne føle seg tryggere ved at mørket utenfor ikke når helt hen til husveggen og derfor ikke kan skjule noen der ute, men også fordi det er praktisk å kunne bevege seg på husets uteområder om kvelden og natten hvis det er behov for det.

Den andre grunnen til å anskaffe seg utendørsbelysning, har med trivsel å gjøre. De månedene hvor det blir mørkt tidlig, kan det gjøre stor forskjell å ha noen hyggelige lamper utenfor som kan lyse opp mørket. Med utendørsbelysning på husets uteområder, vil det ikke bare være enklere å finne veien inn, men også mye hyggeligere. Det er ikke mye som skal til, men noen få lamper er altså svært effektive også for graden av trivsel for de som vender hjem i mørket. Og selv om vintermånedene er de mørkeste, er det like fint å ha utendørsbelysning som kan tennes i de lysere månedene. Når våren og sommeren kommer, tilbringer vi tross alt mer tid utendørs. Med utendørsbelysning plassert på de uteområdene som blir mest brukt, kan dermed varme sommernetter bli enda lysere og tiden ute kan forlenges. Med utendørsbelysning spredt utover større områder, kan de lyse timene dermed forlenges både for barna som leker i hagen og for de voksne som hygger seg med et glass vin på terrassen.

Utendørsbelysning har altså mange funksjoner som er viktige både rent praktisk, for å kunne føle seg tryggere og for hyggens skyld. Om vinteren kan utendørsbelysning være med på å jage mørket lenger vekk der ute og forsterke følelsen av lun varme innendørs. Og om sommeren kan de lyse, vakre dagene forlenges til glede for alle som befinner seg utendørs.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s