Det klassiske valget: taklamper som belysning

Å bruke taklamper som belysning er nok den aller mest klassiske versjonen vi har. Klassisk fordi den er effektiv. Hvis du går inn i et fattig hjem, om det bare er et lite skur, kan du være sikker på at hvis de har tilgang på strøm til en eneste lille lyspære så henger den i form av en taklampe i midten av rommet.

Vi som er så heldige å ha tilgang på nok lamper til å velge og vrake, og til å designe en egen type belysning  til hvert enkelt rom, har som regel også andre typer lamper og belysning i husene våre. Taklamper er likevel sjelden helt utelatt. De fleste av oss velger å ha en en eller flere taklamper i hvert rom. Som regel er dette også hovedkilden til belysning i rommet.

Det er så innlært i oss at når vi leter etter en bryter på veggen i rommet vi kommer inn i, selv om vi aldri har vært der før, ubevisst løfter hodet mot taket hvor vi forventer at lyset skal komme fra når vi trykker på bryteren.

Taklamper er ikke bare en klassisk kilde til belysning; taklamper kan dessuten være utrolig dekorative elementer. Det finnes taklamper designet til et hvert rom, til en hver type belysning og bruk. Ofte er designet helt konkret tilpasset et spesifikt rom, men man kan selv velge og  leke seg med utvalget. Taklamper som er beregnet til belysning i et barnerom kan for noen passe inn i et ellers lekent interiør på kjøkkenet, mens andre kan finne sin drømmelampe til stuen fra kjøkkenavdelingen. Vi har ofte forskjellig krav og ønsker for hvert rom, og for hvert av disse kan vi finne taklamper som passer. Så uansett hva slags belysning du ønsker deg: start letingen og finn perfekte taklamper til ditt bruk.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s