Bruk downlights til å gi gamle rom nytt liv

Downlights kan brukes til så mangt. Som oftest installeres de i taket; i stue, kjøkken, gang og bad. Men downlights kan også bygges inn i skap og hyller. Det kan være meget effektfullt, spesielt når løsningene er kreative. For hvor mange hyller og skap har man vel ikke, hvor tomrommet under ligger gjemt i mørket. Her kan man med enkle grep fremheve tingene som er plassert på hyllen eller maleriet som henger på veggen under.

Det mest brukte eksempelet er nok downlights bygget inn i bunnen av kjøkkenskap, slik at de lyser opp kjøkkenbenken under. Det er også en aldeles utmerket idé, da downlights ikke tar opp plass som man gjerne heller ikke har her. Det finnes dog så mange andre muligheter som man kan leke seg med. Bare tenk på badeværelset for eksempel: ved å installere downlights (som selvfølgelig er beregnet på fuktige rom og tåler vann) inn under hyllene på veggen, enten det er inne i selve hjørnet av rommet hvor dusjen er plassert eller andre steder i rommet, kan man skape en helt spesiell stemning. Halvskjulte lyskilder som disse, i form av downlights, vil gi rommet et nesten mystisk og magisk preg, for ikke å snakke om romantisk stemning.

downlights

Downlights kan også brukes på kreative måter i alle husets andre rom. Alle steder hvor man har hyller og skap hengende på veggen, kan downlights gi nytt liv til rommet ved at noen små lamper blir installert på undersiden. Selv om det for eksempel henger klær i kroker under en hylle, kan downlights være med på å skape skyggespill og liv. Eller, som sagt, fremheve for eksempel et maleri som henger under hyllen. Downlights kan også installeres inn i møbler, som for eksempel et skap eller en bokhylle, slik at ingenting om oppbevares der inne behøver å ligge skjult i mørket. Vi kjenner det kanskje fra barskap og vitrineskap hvor gamle whiskyflasker og dyre krystallglass får lov til å skinne i lyset fra små skjulte downlights, men ingen har sagt at man kan forandre en helt alminnelig hylle ved å kopiere og overføre den samme idéen.

Så se deg rundt i huset og tenk kreativt: finnes det tomrom under hyller hvor skygger kan lyses opp, mørke hjørner som kunne trenge litt nytt liv og stemning eller detaljer som fortjener mer oppmerksomhet? Med litt kreativitet og noen få downlights, kan du gi nytt liv og lys til gamle rom.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s