Fra alminnelige lamper til LED lamper til…?

LED lamper er fremtiden. Teknikken bak er fantastisk: LED lamper har en varighet og en effektivitet som er flere ganger bedre enn tradisjonelle lamper med glødepærer. Og vitenskapen beveger seg fremover med stadige fremskritt og fornyelser. Det er virkelig fascinerende og spennende.

LED lamper vil mest sannsynlig ta over markedet for alminnelige lamper. Hvor langt frem i fremtiden det skjer, kommer an på hvor fort vi klarer å utvikle LED lamper som kan alt det som andre lamper kan; hvor fort de kan dekke behovene som må dekkes. Og kanskje vil vi faktisk ha oppdaget og utviklet andre teknologier før den tid? Kanskje vil LED lamper ende opp med å være et mellomledd og springbrett fra de lampene vi har nå til fremtidens enda ukjente lamper? Jeg skal ikke påberope meg noen autoritet når det kommer til svar på teorier om fremtidens utvikling, da jeg ikke på noen måte har kunnskap som gjør dette til mer enn ren gjetting. Men jeg er spent og gleder meg til å følge med.

led lamper

På en brannstasjon i California i USA henger det en lyspære som har fungert siden 1901. Det er utrolige 113 år og nesten vanskelig å tro på. Dagens lamper trenger utskiftning av lyspærer mildt sagt oftere enn det, men potensialet for å lage noe varer så lenge er der og beviset henger på en brannstasjon i California. Denne lyspæren er en alminnelig glødepære, så hva sier det om potensialet i LED lamper?

Det er vanskelig å forestille seg hvordan fremtiden blir og hva vi faktisk kan få til. I dag virker det jo som om vi kan alt – det er uendelig mange muligheter og lamper kan installeres hvor det skal være og hvordan vi vil. Hva mer kan vi bruke lamper til? Men jeg tviler på at det var lett å forestille seg en verden med lys og lamper før de ble oppfunnet og kom på markedet, eller å forutsi at vi skulle få noe som het LED lamper før de plutselig også var tilgjengelige. De som arbeider innenfor feltet har selvfølgelig et forsprang og grunnlag for å si noe om fremtidens utvikling, men selv ikke de kan være sikre. For oss andre som ikke vet noe særlig mer enn at vi er avhengige av og takknemlige for å kunne bruke lamper i hjemmene våre, og at det finnes noe nytt som går under navnet LED lamper, er det temmelig abstrakt alt sammen. Men det er mulig å forstå at etter å ha hatt tilgang på strøm og lamper i så lang tid, er vi klare for nye oppdagelser og fremskritt. Det er bare vanskelig å forstå hva mer man kan oppfinne!

At LED lamper har en lengre levetid og er mer effektivt enn andre lamper, er etter min mening i alle fall et skritt i riktig retning. Forhåpentligvis kan vi utvikle nye teknologier som er enda mer skånsomme mot miljøet og den verden vi lever i. Jeg venter spent på neste episode og heier på utviklingen innenfor LED lamper.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s